APOL:LO I ARTEMISA ENS HAN PRESENTAT UN NOU AMIC...POSIDÓ !!!

ARTEMISA I APOL·LO HAN ANAT FINS AL FONS DE LA MAR PER A PRESENTAR-NOS AL SEU AMIC POSIDÓ QUE ÉS EL DÉU DE LA MAR I DELS TERRATRÈMOLS. DESPRÉS POSIDÓ ENS HA CONTAT EL SEU MITE...EL MITE DE POSIDÓ I ANFÍTRITE

POSIDÓ ERA EL DÉ GREC DE LA MAR I DELS TERRATRÈMOLS. TENIA FAMA DE MALGENI I AMB EL SEU TRIDENT DESENVOLUPAVA GRANS TEMPESTES I TERRATRÈMOLS. EL SEU ATRIBUT ERA UN TRIDENT QUE TENIA TRES PUNTES I QUE LI HAVIEN REGALAT ELS CÍCLOPS. AMB ELL PERGIRAVA LA MAR, COM SI FOS UN CULLEROT GRAN, PROVOCANT REMOLINS, I FEIA ENFONSAR-SE ELS VAIXELLS MÉS GARNS. DESPRÉS TORNAVA A TOCAR LA MAR I LA DEIXAVA TRANQUILA.


UN DIA VA VEURE A LA NIMFA ANFITRITE BALLANT A L'ILLA DE NAXOS I S'ENAMORÀ D'ELLA. DE SEGUIDA LI VA DEMANAR QUE ES CASARA AMB ELL, PERÒ ANFÍTRITE NO EL VOLGUÉ PERQUÈ POSI`DÓ SEMPRE ESTAVA ENFADAT I S'AMAGÀ AL FONS DE LA MAR.


POSIDÓ ENVIÀ A UN DOFÍ A BUSCAR-LA PER A QUE LI DIGUERA COSES BONIQUES D'ELL I AIXÍ LA POGUERA CONVÈNCER DE CASAR-SE. TANT PERSUASIU SIGUÉ QUE LA VA FER CANVIAR DE PARER I ES VA CASAR AMB EL DÉU DELS MARS.


COM A RECONPENSA PER TROBAR LA NIMFA, POSIDÓ IMMORTALITZÀ EL DOFÍ I VA FORMAR AMB LES ESTRELLES DEL CEL UNA CONSTEL·LACIÓ ANOMENADA DOLPHINUS


TINGUEREN MOLTS FILLS I MOLTES FILLES: LES NEREIDES I ELS TRITONS, QUE TENIEN EL CAP I LA MEITAT DEL COS DE PERSONA I L'ALTRA MEITAT ERA UNA CUA DE PEIX.


I MITE CONTAT, MITE ACABAT
US HA AGRADAT?

1 comentari:

VICKY GALLEGO ha dit...

hola compis!! al nostre blog teniu un premi pel vostre treball. Passeu a arreplegar-ho.
besets
http://tutoria4anysfaura.blogspot.com